Ontstoppingen

Zit uw riool verstopt? Luijkx Riooltechniek helpt u snel en vakkundig van de verstopping af. Veruit de meeste verstoppingen ontstaan door een aanhechting van afval, zoals vetresten en zeep. De ophoping hiervan veroorzaakt een blokkade, waardoor het water niet meer goed wegloopt. Een hardnekkige verstopping kan schade aan de afvoer en buizen veroorzaken. Schakel ons daarom tijdig in, wij hebben de juiste mensen, apparatuur en kennis in huis om elke verstopping te verhelpen. Daarnaast geven wij u graag advies over het voorkomen van toekomstige problemen.

Wat doen bij een verstopte riolering?

Als uw riool verstopt zit, is het belangrijk dat u niet zelf met allerlei hulpmiddelen probeert om de verstopping te verhelpen. In de meeste gevallen doet dit namelijk meer kwaad dan goed. Vermijd het gebruik van (chemische) ontstoppingsmiddelen. Wat u wel kunt doen, is kokend water door de afvoer gieten en even wachten. Loopt de afvoer daarna nog niet soepel door? Draai dan de sifon los en controleer of de ophoping zich daar bevindt. Als dat niet het geval is, zit het probleem letterlijk dieper en is het verstandig om een expert in te schakelen.

Hoe wordt het riool ontstopt?

Nadat wij hebben geconstateerd op welke plek de verstopping zich bevindt, bepalen we wat de beste aanpak is om deze te verhelpen. Dat doen we bijvoorbeeld met een hogedrukspuit, een professionele ontstopper of een trekveer. Het is altijd ons doel om met zo min mogelijk hulpmiddelen uw afvoer weer perfect door te laten stromen.

Heeft u hulp nodig bij een verstopt riool? Luijkx Riooltechniek helpt u snel en vakkundig.

Neem contact op!